10 d’abril del 2011

Per activar aprenentages des de la distància...


Continuem amb el blog i per tractar d'introduir nous convidats, he pensat amb algú molt especial per mi.
Ja fa un temps, vaig acabar les pràctiques en un aula de 3er de primària, i a més de fer-me reflexionar si la meua especialitat d'infantil encaixa en el meu perfil.., em van fer agafar l'empenta necessària per continuar aprenent.
Durant aquells dies, entre d'altres tipologies textuals vam treballar la postal. Primer, cadascú es va preparar la seua targeta de visita; amb nom, cognoms, l'adreça, algunes aspiracions professionals (confesse que no vaig tindre molt d'èxit, només una alumna es va imaginar com a futura dibuixant professional, estic segura que ho aconseguira!!) i un poc de disseny. 
Després, vam intercanviar les targetes i cadascú va escriure la postal a algun company i finalment, llençades a la bustia...
Doncs, per enllaçar aquella tasca des de la distància,  només necessite una carta i el meu blog...

Qui ha dit que hem acabat les pràctiques?

I..., jo em pregunte, què són les TIC? Doncs, una oportunitat per mantindre el contacte amb els meus alumnes (amb el teu permís Rosa), per activar aprenentatge des de la distància, per treballar les competències bàsiques, el consell escolar estarà interessat en açò, eh Jordi?
En fi, per realitzar tot allò que puguem imaginar...

A sota, apareix la carta que demà sortira de casa, “via tradicional”, una futura mestra que no tanca els ulls a la vessant tradicional de la comunicació entre persones.
Ja res depèn de mi... almenys, haure obert els ulls, a vint-i-tres alumnes de 3er de primària, al món dels blogs.

Fins aviat.

2 comentaris:

  1. Estela m'ha agradat moltíssim la teua idea d'escriure una carta als "teus" alumnes per intentar, com tu dius, des de la distància, despertar-los el interès per activitats que pots ser estiguen fora de la seva realitat escolar, i no per això deixen de ser molt productives.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari Lledó.

    També t'anime a fer el mateix amb els teus alumnes, així podrem comprovar quines reaccions es produeixen en les nostres classes de pràctiques.

    Fins la propera setmana.

    ResponElimina